Türk Hava Kurumu Üniversitesi Engeli Öğrenci Birimi, tüm bireylerin eşit hak ve imkânlara sahip olarak eğitim-öğrenim gördüğü, çalıştığı ve gerekli akademik/sosyal hizmetlerin aktif şekilde verildiği bir üniversite ortamı oluşturmak amacıyla çalışmaktadır.

Bu hedef doğrultusunda;

• Üniversite içinde fiziki alanları tüm bireyler için engelsiz faydalanma ilkesiyle geliştirmek ve yaygınlaştırmak.
  • Üniversitemizde eğitim alan özel gereksinimli bireylere ilişkin sorunların tespit edilerek, çözüm önerilerinin geliştirilmesinde disiplinler arası araştırmalar ve etkinliklerde bulunmak.
  • Özel gereksinimli öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için; öğrencilere, akademik ve idari personele, bilinçlendirme çalışmaları ile gereken danışmanlık hizmetini sağlamak.
  • Özel eğitim alanında uzman akademisyenlerle işbirliği yaparak örnek uygulamalar geliştirmek.
  • Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere, özel gereksinimli bireylerin katılımını sağlamak ve desteklemek.
  • Özel gereksinimli öğrencilere destekleyici teknolojilerle donatılmış bir ortam sağlayarak, akademik gelişimlerini bağımsız olarak ilerletmelerine yardımcı olmak.
  • Eğitim, öğretim ve sınav ortamlarını özel gereksinimli bireyler için uygun hale getirmek.
  • Özel gereksinimli öğrencilerin yararına olacak şekilde çeşitli konularda konferans ve sempozyumlar düzenlemek üzere gerekli çalışmalar yapılmaktadır.